Beano
  • May 18, 2021

Bingo atau Beano

Bingo pada mulanya dipanggil “Beano” dan berasal dari abad ke-14 Itali. Orang kaya memainkannya di Perancis pada awal tahun 1800-an untuk hiburan. Jerman kemudiannya mengadopsi permainan dan ia dimainkan oleh kanak-kanak untuk tujuan pendidikan. Permainan ini tiba di Amerika Utara pada awal tahun 1900-an dan secara tidak sengaja diganti menjadi “bingo” oleh pemain yang menjerit “bingo” dan bukannya “beano”. Oleh itu nama BINGO!

Untuk bermain permainan “mega888“, pemanggil atau pedagang mega888 akan mempunyai bekas seperti kotak cerut yang diisi dengan cakera bernombor yang akan mereka ambil, dan kemudian pemain akan meletakkan kacang di kad mereka untuk menandakan nombornya. Permainan yang popular dimainkan terutamanya di pameran luar bandar dan ketika seseorang memenangi pertandingan, mereka akan berteriak “Beano.”

Dua lelaki, Edwin Lowe dan Carl Leffler bertanggungjawab untuk mengubah permainan dari beano ke permainan bingo moden. Mereka merancang semula permainan sehingga kini mengandungi lebih dari 5000 kombinasi kad bingo yang berbeza dan pada awal tahun 1940-an lebih daripada 20,000 permainan seminggu dimainkan di seluruh dunia.

Berjuta-juta orang bermain bingo hari ini, di seluruh dunia. Pemain Bingo masih menggunakan penanda untuk menutup nombor di kadbod mereka di dewan bingo dan gereja. Dewan bingo darat menggunakan kepingan kertas dan dakwat untuk menandakan nombor. Mesin bingo video popular di dewan bingo darat.

Walau bagaimanapun, World Wide Web bertanggungjawab untuk ledakan bingo hari ini. Bingo dalam talian telah mengambil alih dan kasino bingo dalam talian individu telah mengagihkan lebih daripada $ 100,000,000.00 USD dalam bentuk wang tunai dan hadiah dalam 10 tahun kebelakangan ini! Berkat Internet, permainan bingo dalam talian dan permainan bingo dalam talian dengan jackpot “HUGH” kini hanya beberapa klik tetikus komputer!

admin

E-mail : paypal@klikcpa.com

Submit A Comment

Must be fill required * marked fields.

:*
:*